0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)

Beter Horen

Het gehoor

Het hebben van gehoorverlies is niet zo uitzonderlijk als veel mensen denken. In Nederland hebben circa 1,5 miljoen mensen er dagelijks mee te maken.

Gelukkig is er vaak wat aan te doen. Maar slechthorendheid roept ook vragen op. Want wat is gehoorverlies eigenlijk? Is het te voorkomen en in welke stappen kom je tot de juiste hooroplossing?

De werking van het gehoor


Het gehoor werkt door een samenspel van verschillende onderdelen van het oor. De onderdelen van het gehoor zijn erg kwetsbaar. Raakt een van deze onderdelen beschadigd, dan is uw gehoor voor altijd beschadigd. Het gehoororgaan bestaat uit drie verschillende delen: het uitwendige oor, het middenoor en het binnenoor. Geluiden zijn trillingen in de lucht. Deze trillingen worden opgevangen door uw oorschelpen (de "oren") en gaan de gehoorgang in. De oorschelpen en uw gehoorgang versterken het geluid richting het trommelvlies. Het trommelvlies vormt de scheiding tussen het uitwendige oor en het middenoor.


Trillingen omgezet in signalen


Drie kleine botjes achter het trommelvlies gaan bewegen door de trillingen en versterken het geluid. Deze botjes heten gehoorbeentjes. Zij geleiden het geluid naar het binnenoor. In het binnenoor zit het zogenaamde slakkenhuis. Het slakkenhuis zit vol vloeistof en ontelbare kleine haartjes, die we haarcellen noemen. De vloeistof in het slakkenhuis gaat trillen, zodra de gehoorbeentjes het geluid doorzenden. De haarcellen in het slakkenhuis vangen deze trillingen op en zetten ze om in een signaal. Dit signaal wordt via de gehoorzenuw doorgegeven aan de hersenen, waardoor u geluiden waarneemt.

Meer weten over de werking van het gehoor?


In de hoorwinkels van Beter Horen vertellen onze deskundige audiciens u graag meer over de werking van het oor en uw gehoor. U kunt ook een gratis hoortest doen of bijvoorbeeld uitleg krijgen over onze vele hoortoestellen en aanvullende accessoires op maat.

Adres

  • Straat: Olympiaplein 133
  • Postcode: 1077 CX
  • Plaats: Amsterdam

Contact

  • Telfoonnummer: 020 - 21 81 796
Beter Horen

Openingstijden

Ma  09.00 tot 17.00 
Di  09.00 tot 20.00 
Wo t/m Vr  09.00 tot 17.00 

Locatie

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast